Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Διακρίσεις μαθητών του Σχολείου μας

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Ανδόρα» η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βράβευσε μαθητές που διακρίθηκαν στον 4ο διαγωνισμό «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» του σχολικού έτους 2009-10. Ανάμεσά τους και επτά μαθητές του Σχολείου μας. Ειδικότερα οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι:

Από την Στ΄ τάξη (Σήμερα μαθητές της Α΄ Γυμνασίου)
Ξανθάκος Πέτρος
Καμαρινού Μελίνα
Πατατούκας Αλέξανδρος
Πατατούκα Ιωάννα
Μπαντέκας Σώμα

Από την Ε΄ τάξη ( Σήμερα μαθητές της Στ΄ τάξης)
Καλόσακας Σωτήριος
Κακαλέτρης Γεώργιος

Ο Διευθυντής ανακοίνωσε τη διάκριση των μαθητών σε πρωινή συγκέντρωση όλου του Σχολείου και από κοινού με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων κ. Ντελή – Σμυρίλιο Ιωάννη και κ. Τσούχλη Γρηγόριο απέστειλαν σε κάθε διακριθέντα μαθητή προσωπική συγχαρητήρια επιστολή.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους παραπάνω μαθητές και θεωρεί ότι η διάκριση αυτή δικαιώνει τις δημιουργικές προσπάθειες τους και εύχεται ανάλογη συνέχεια στο μέλλον σ’ όλους τους τομείς της ζωής τους.




Πως βίωσε ένας μαθητής το διαγωνισμό:
Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά! Πέρα από το μάθημα στο σχολείο πέρυσι μας δόθηκε η ευκαιρία να διαγωνιστούμε στην μαθηματική εταιρία. Όταν μάθαμε ότι θα γράφαμε αυτό το διαγώνισμα χαρήκαμε και νομίζαμε ότι όλοι θα διακρινόμασταν. Όταν μας δόθηκε το χαρτί με τις πράξεις και τα προβλήματα πολλά παιδιά αρχικά νομίσαμε ότι όλα ήταν πολύ εύκολα. Όμως, όταν αρχίσαμε να κοιτάμε για τυχόν λάθη παρατηρήσαμε ότι ίσως να μην ήταν όλα τόσο εύκολα και ίσως οι περισσότεροι να δυσκολευτήκαμε σε ενα συγκεκριμένο πρόβλημα (εάν δεν κάνω λάθος το 6ο πρόβλημα). Στο διάλειμμα σκεφτόμασταν και συζητούσαμε για το πώς έλυσε ο καθένας τα προβλήματα.
Φέτος μάθαμε ότι μερικοί διακριθήκαμε. Πιστεύω ότι όλοι μας, είτε διακριθήκαμε είτε όχι, προσπαθήσαμε και δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να γράψουμε καλά. Χάρηκα όταν έμαθα ότι διακρίθηκα.
Η τελετή της απονομής στον κινηματογράφο "Ανδόρα" ήταν για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ανάμεσα σε άλλους μαθητές ένιωθα ότι κατάφερα κάτι αξιόλογο. Το ίδιο νομίζω πως ένιωθαν και τα άλλα παιδιά.
Π.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου