Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό προαύλιο του Σχολείου εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση στο πρώτο μέρος περιελάμβανε την έπαρση της σημαίας, την προσευχή και την ανακοίνωση των σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων σε δύο περιόδους για το σχολικό έτος 2010-11.

Ειδικότερα για την πρώτη περίοδο (Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) σημαιοφόρος, παραστάτες και υπεύθυνος για την κατάθεση στεφάνου είναι οι μαθητές της Στ΄ τάξης:

Μαγκλάντιτ Πάολα Ράβναλη Αναστασία Κανλή Ελευθερία


Αβτζή Μαρίνα Σμάτση Αθηνά Καλόσακας Σωτήρης


Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου : Σφακιανάκης Νικόλας


Για τη δεύτερη περίοδο (Ιανουάριος – Ιούνιος)

Κακαλέτρης Γεώργιος Πελέκη Τερέζα Γαλάνης Δημήτριος

Κηρύκας – Παππάς Νικόλαος Μελάς Λέων Μάρκου Σταύρος


Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου : Πισκοτάκης Αλέξανδρος

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές της Στ΄ τάξης συνεπικουρούμενοι από μια ομάδα μαθητών της Α΄ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Εικόνες από τον πόλεμο του ΄ 40». Οι υπόλοιποι μαθητές παρακολούθησαν με έκσταση το δρώμενο και οι παρευρισκόμενοι ενήλικες γονείς και φίλοι του Σχολείου συγκινήθηκαν από τις ερμηνείες των μαθητών.

Στο τρίτο μέρος ο Δ/ντής στο προαύλειο και οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις ανέλυσαν στους μαθητές με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή στο σχολείο τις έννοιες φασισμός και εθνική ανεξαρτησία. Αναπτύχθηκαν επίσης προβληματισμοί για την ανάγκη κατανόησης και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών της γης στο σημερινό πλανητικό περιβάλλον.

Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές της Στ΄ και Α΄ τάξης για τις ερμηνείες τους. Συγχαίρει επίσης την κ. Ελπίδα Κοσμάτου που έκανε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του θεατρικού δρώμενου, τον δάσκαλο της Στ΄ τάξης κ. Γρηγόριο Τσούχλη που είχε την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης και τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν το λιτό αλλά γεμάτο νοήματα σκηνικό της εκδήλωσης.

Η κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου φίλη του Σχολείου που παρακολούθησε την εκδήλωση έγραψε ένα σχόλιο στο bloc του Process Work Ελλάδας. Για να διαβάσετε το σχόλιο επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://processwork.gr/blog/archives/903

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου