Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Μεγάλη διάκριση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας




Η ανακύκλωση είναι ,και αν δεν είναι πρέπει να γίνει, σημαντική προϋπόθεση για όλο τον κόσμο και πρέπει να πάρει ένα μεγάλο ρόλο στην ζωή μας! Με την ανακύκλωση ουσιαστικά γίνεται η αναγέννηση των «άχρηστων» σκουπιδιών σε νέα και έτοιμα για χρήση υλικά.
Η <<ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ>> έχει το σκοπό να μας υπενθυμίσει αυτήν την γενναία πράξη που πρέπει να γίνει τρόπος ζωής στην καθημερινότητα όλων μας.
Η «2η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων», πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, από 2 έως 14 Νοεμβρίου 2009.
Η γιορτή μεταξύ των διαφόρων εκδηλώσεων περιελάμβανε τον Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Αθηναίων, με σημαντικά έπαθλα για τα σχολικά τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Όταν μάθαμε πως θα παίρναμε κι εμείς μέρος και θα συμμετείχαμε ενεργά, ενθουσιαστήκαμε. Την επόμενη μέρα πήγαμε όλο το σχολείο στην πλατεία Συντάγματος όπου και είχαν στήσει τα ειδικά μηχανήματα , μαζέψαμε περίπου 500 κουπόνια .Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Συνεχίσαμε να μαζεύουμε κουπόνια, δηλαδή να ανακυκλώνουμε .Στο τέλος της διορίας είχαμε μαζέψει παραπάνω από 700 κουπόνια και όλοι συζητούσαμε την περίπτωση του να κερδίζαμε κάποιο βραβείο. Αν και οι πιθανότητες φαίνονταν λίγες, ύστερα από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε ότι είχαμε κερδίσει το τρίτο βραβείο, το οποίο είναι εισιτήρια για το ALLOY FUN PARK. Περισσότεροι από 204.129 πολίτες, στην πλειονότητά τους μαθητές, επισκέφτηκαν και ανακύκλωσαν στο Σύνταγμα 1.032.476 συσκευασίες.
Η βράβευσή μας έγινε στις 26 Απριλίου 2010 και ημέρα Δευτέρα, στο Αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη, όπου θα γίνει και η παράστασή μας. Εκεί ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και πήραμε τα εισιτήριά μας .
Ευχόμαστε σε αυτές τις μεγάλες γιορτές ανακύκλωσης να τα εκατοστίσουν. Γιατί πιστεύουμε πως η φύση, το περιβάλλον που ζούμε και γενικά η Γη που έχει κάνει τόσα πολλά για μας , της αξίζει να την προστατέψουμε και να την κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη. Αν και ακόμα και μόνη της είναι πιο ισχυρή από όλους εμάς μαζί.
Στ΄ τάξη του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου