Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

2η Γιορτή Νερατζιάς

Η Σχολική μας Κοινότητα εμφορείται από ένα πνεύμα διασύνδεσης και συνεργασίας με όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Στην κατεύθυνση αυτή συμμετείχε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και στη 2η γιορτή νερατζιάς που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λυκαβηττού στους χώρους της Γεναδείου Βιβλιοθήκης. Το Σχολείο μας παρουσίασε τα παρακάτω παραμύθια που δημιουργήθηκαν από μαθητές του Σχολείου:
1. «Η Νερατζιά» με δημιουργό τη μαθήτρια του τμήματος Α1 Ακριβή Γρίβα
2. «Η Νερατζούλα », με ομαδική δημιουργία των μαθητών του τμήματος Α2.
3. «Η Νερατζιά και τα άλλα φυτά του σχολικού κήπου» με δημιουργό την Ιωάννα Μπούμπαρη, περσινή μαθήτρια του Σχολείου και σημερινή μαθήτρια του 26ου Γυμνασίου Αθηνών και εικονογράφηση της μαθήτριας της Δ΄ τάξης Σάρας Ζώγκα.

Οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν από τις δημιουργίες των μαθητών, οι οποίες επιμελήθηκαν ηλεκτρονικά με εικόνες ήχους και κίνηση από τη δασκάλα του Σχολείου Στυλιανή Περακάκη.

Το Σχολείο μας είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του Σχολείου στο διαγωνισμό της Ε.Ρ.Τ. « Ένας Πλανήτης - Μια Ευκαιρία». Πρόκειται για ένα πεντάλεπτο βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται μια περιβαλλοντική δράση της Σχολικής μας Κοινότητας που εκπέμπει μηνύματα με πλανητική διάσταση και σημασία . Το περιεχόμενο της δράσης και οι συντελεστές θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστό άρθρο.

Συγχαίρουμε το Δ.Σ. και την Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ κ. Ζωή Καραπαναγιώτη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Πρόθεση του Σχολείου είναι να εμβαθυνθεί η μεταξύ μας συνεργασία με κοινό σχεδιασμό και δράσεις προς όφελος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής του Κολωνακίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου