Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μια συμβολική «γενναία» πράξη των μαθητών του Σχολείου μας.




Μια από τις καινοτομίες που υλοποιούνται στο Σχολείο μας είναι και ο θεσμός των «γενναίων» πράξεων. Στην έννοια των «γενναίων» πράξεων συμπεριλαμβάνονται: α) πράξεις που προσφέρουν χαρά και ανακούφιση σε ανθρώπους που για κάποιο λόγο υποφέρουν β) πράξεις που προστατεύουν το περιβάλλον (ανακύκλωση – περιποίηση φυτών του σχολικού μας κήπου κ.ά ). Η πρακτική αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ηθικής διαπαιδαγώγησής των μαθητών μας και βασικοί στόχοι της είναι οι μαθητές να βιώσουν μέσα από συγκεκριμένες πράξεις τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον, να ανακαλύψουν σημαντικές ανθρώπινες αξίες και να τις συνθέσουν σ’ ένα σύστημα αξιών που θα τους συνοδεύει σ’ όλη τους τη ζωή.
Στο πλαίσιο αυτό το Σχολείο μας συμμετείχε στο «Μαραθώνιο αλληλεγγύης για το δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής», τον οποίο διοργάνωσαν η UNICEF, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και υποστηρίχθηκε από τη Δ/νση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων.
Το συμβολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 402,20 Є. Στην εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται η βεβαίωση αποδοχής της δωρεάς από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τους γονείς για τη «γενναία» αυτή πράξη που φανερώνει το βαθύ ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό του Σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου