Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το Σχολείο μας ανοικτό και το καλοκαίρι

Χάρις σ' ένα ιδιαίτερα καινοτόμο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Σύλλογο Γονέων, το Σχολείο παρέμεινε ανοικτό έως την Παρασκευή 13 Ιουλίου.
Στόχοι του προγράμματος ήταν:

  • Η δημιουργική απασχόληση μαθητών με γνωστικά αντικείμενα την θεατρική και εικαστική έκφραση, τις αθλοπαιδιές, τα παιχνίδια και τους παραδοσιακούς χορούς, αλλά και προγράμματα (project) τοπικής ιστορίας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και χρήσης νέων τεχνολογιών.
  • Η κάλυψη πραγματικών αναγκών οικογενειών που αδυνατούν να απασχολήσουν δημιουργικά  τα παιδιά τους με τη λήξη των μαθημάτων του σχολείου. 

    Ξεχωριστή νότα σ’ όλο το πρόγραμμα αποτέλεσε ο μετασχηματισμός της εσωτερικής αυλής του σχολείου σε μια όαση δροσιάς με την τοποθέτηση πισινών στην κλίμακα των παιδιών. Οι μαθητές απασχολήθηκαν δημιουργικά, βίωσαν στον οικείο χώρο τους νέες μαθησιακές εμπειρίες και φυσικά απόλαυσαν  ξεχωριστές στιγμές δροσιάς σ’ ένα χώρο που αγαπούν ιδιαίτερα.

    Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι ο  Σύλλογος Γονέων  έχει αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους με την υλοποίηση προγραμμάτων όπως: α) εκμάθηση κινέζικης γλώσσας, β) μαθήματα σκακιού, γ) μαθήματα εικαστικής έκφρασης  δ) μαθήματα παραδοσιακών χορών και ε) αφιερώματα στον παιδικό κινηματογράφο τα Σαββατοκύριακα. Όλα τα παραπάνω προγράμματα εναρμονίζονται και συμπληρώνουν με απόλυτη επιτυχία το σχολικό πρόγραμμα του Σχολείου.
    Για όλες τις παραπάνω δράσεις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 15ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καθώς και σε όλους τους φορείς της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του  Δήμου Αθηναίων (Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) καθώς και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Νέλλη Παπαχελά που στηρίζουν και ενθαρρύνουν τις δράσεις αυτές που συμβάλλουν στην σύνδεση των σχολείων με τις τοπικές κοινότητες στην βάση ικανοποίησης πραγματικών αναγκών των δημοτών του Δήμου Αθηναίων
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου