Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΥΧΕΣ


Η μικρή αυλή του Σχολείου μας θα ανοίξει και πάλι την αγκαλιά της τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, ευτυχία και αρμονία με τη ροή των "πραγμάτων" σε όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους)

Η ζωγραφιά είναι δημιουργία μαθητή της Δ΄ τάξης

Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σxολείων: Οι φίλοι μιας άλλης γειτονιάς

ΤΙΤΛΟΣ : Οι φίλοι μιας άλλης γειτονιάς

Σχολικό ¨Ετος : 2009-2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΠΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ - ΘΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ


Η Α1 τάξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στα πλαίσια του προγράμματος «δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων» , επικοινωνεί και συνεργάζεται με την Α1 τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών .
Ζώντας σε μια τεράστια και ανώνυμη πόλη και μην έχοντας χρόνο για κοινωνική επαφή με το διπλανό μας , θεωρήσαμε πολύ καλή ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα «δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων» να γνωριστούμε με τους μαθητές άλλου σχολείου . Έτσι επικοινωνούμε , συνεργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με την Α1 τάξη του 9ου Δ. Σχολείου Αθηνών.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
 Κοινωνικοποίηση των μαθητών - καλλιεέργεια φιλικής διάθεσης μεταξύ παιδιών διαφορετικών Σχολείων
 Διεύρυνση - ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων
 Εξοικείωση με διάφορες μορφές επικοινωνίας (πχ. γραπτός λόγος – γράμμα - διαδίκτυο)
 Ομαλή ένταξη στο χώρο του σχολείου και στο κοινωνικό περιβάλλον γενικότερα .
 Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαπροσωπικής επικοινωνίας
 Ανακάλυψη νέων μεθόδων μάθησης και επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους μέσα από τη διαδραστικότητα που παρέχει το διαδίκτυο.
 Ενδυνάμωση της σχέσης τους με τους στόχους του αναλυτικού προγράμματος αλλά και υπέρβασή τους με υλοποίηση εναλακτικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάσαμε ένα γράμμα , ως απάντηση στο γράμμα που είχε σταλεί από το 9ο Δ.Σ. Επίσης φτιάξαμε μια αφίσα με τις φωτογραφίες των παιδιών και μια ομαδική πασχαλινή κάρτα .

Δραστηριότητες του προγράμματος: Οι φίλοι μιας άλλης γειτονιάς








Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ένα ξεχωριστό γράμμα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Μια συμβολική «γενναία» πράξη των μαθητών του Σχολείου μας.




Μια από τις καινοτομίες που υλοποιούνται στο Σχολείο μας είναι και ο θεσμός των «γενναίων» πράξεων. Στην έννοια των «γενναίων» πράξεων συμπεριλαμβάνονται: α) πράξεις που προσφέρουν χαρά και ανακούφιση σε ανθρώπους που για κάποιο λόγο υποφέρουν β) πράξεις που προστατεύουν το περιβάλλον (ανακύκλωση – περιποίηση φυτών του σχολικού μας κήπου κ.ά ). Η πρακτική αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ηθικής διαπαιδαγώγησής των μαθητών μας και βασικοί στόχοι της είναι οι μαθητές να βιώσουν μέσα από συγκεκριμένες πράξεις τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον, να ανακαλύψουν σημαντικές ανθρώπινες αξίες και να τις συνθέσουν σ’ ένα σύστημα αξιών που θα τους συνοδεύει σ’ όλη τους τη ζωή.
Στο πλαίσιο αυτό το Σχολείο μας συμμετείχε στο «Μαραθώνιο αλληλεγγύης για το δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής», τον οποίο διοργάνωσαν η UNICEF, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και υποστηρίχθηκε από τη Δ/νση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων.
Το συμβολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 402,20 Є. Στην εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται η βεβαίωση αποδοχής της δωρεάς από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τους γονείς για τη «γενναία» αυτή πράξη που φανερώνει το βαθύ ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό του Σχολείου μας.

Πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής Γονέων Μαρτίου – Μαΐου 2010