Περισσότερες φωτογραφίες απο τις εκδηλώσεις δείτε την ηλεκτρονική μας διεύθηνση http://www.flickr.com/photos/pygasos/
15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


Την Παρασκευή 15-1-2010 μια έκπληξη περίμενε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Πριν χτυπήσει το πρωινό κουδούνι ένα στολισμένο τραπέζι με αγιοβασιλιάτικες πίτες βρισκόταν στο εσωτερικό προαύλιο και μας περίμενε. Όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται, τι επρόκειτο να συμβεί; Όταν χτύπησε το κουδούνι, όλα ξεκαθάρισαν. Ο Σύλλογος Γονέων, όπως κάθε χρόνο, για το καλό της νέας χρονιάς είχε φροντίσει για την εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Γεώργιος Πασιαρδής έκοψε τη μια πίτα ονοματίζοντας το κάθε κομμάτι για το Χριστό, την Παναγία, το Σχολείο, την κάθε τάξη, το Σύλλογο Γονέων, τη Σχολική Επιτροπή, το Σύλλογο Φίλων, το Σύλλογο Δασκάλων, την κ. Ντίνα την καθαρίστριά μας. Στη συνέχεια η κάθε τάξη παρέλαβε από μια ξεχωριστή πίτα η κάθε μια.
Οι μαθητές απόλαυσαν το ωραίο γλύκισμα, αλλά ήταν έκδηλη η αγωνία και η λαχτάρα στα πρόσωπά τους για το τυχερό φλουρί. Τελικά οι τυχεροί της χρονιάς ήταν:
• Α1 Ελένη Καπάρου
• Α2 Όλη η τάξη
• Β1 Όλη η τάξη
• Β2 Όλη η τάξη
• Γ Κωνσταντίνος Οικονόμου
• Δ Άγγελος Πασματζής
• Ε Νικόλας Κηρύκος
• ΣΤ Όλη η τάξη
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και μοίρασαν ευχές ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Νικόλαος Σακαρέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων κ. Κωνσταντίνος Δαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων κ. Σόλωνας Κρασόπουλος, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αρκετοί γονείς.
Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δημιουργία και επιτέλους να λυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα του Σχολείου.

«Οι ρεπόρτερ του Σχολείου»

Πρωτότυπα κάλαντα ενημέρωσης
















Πρωτότυπα κάλαντα ενημέρωσης






Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παραμονές της εορτής των Χριστουγέννων έψαλαν πρωτότυπα κάλαντα στους κατοίκους του Κολωνακίου.

Δύο ομάδες μαθητών με αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, ευχετήριες κάρτες ενημέρωσης αλλά και γλυκά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε πανέμορφα στολισμένα καλαθάκια, ξεχύθηκαν στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Η έκπληξη των κατοίκων, των εμπόρων και των υπαλλήλων των καταστημάτων καθρεφτίζονταν στα πρόσωπά τους, όταν οι μαθητές πληροφορούσαν ότι δεν επιθυμούν χρήματα παρά μόνο να ενημερώσουν για το στεγαστικό πρόβλημα του Σχολείου.

Καλην ημέρα άρχοντες

Κι αν είναι ορισμός Σας

στέγη του χρόνου να 'χουμε

για χάριν των παιδιών μας

στέγη του χρόνου να 'χουμε

για χάριν των παιδιων μας

Αρχιμινά και αρχιχρονιά

Και αρχή καλός μας χρόνος

με τούβλα πήλινα πολλά

Χρυσάφι το μυαλό μας

με στέγη όμορφη γερή

Χρυσάφι το μυαλό μας.

Παράλληλα, οι μαθητές διένειμαν τις ευχετήριες κάρτες με τα πολύ έξυπνα και ουσιαστικά σκίτσα του κ. Λαμπίρη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ανεξάντλητη δημιουργικότητά του.

Στο τέλος κάθε ενημέρωσης προσφερόταν γλυκά, τα οποία είχαν ετοιμάσει κύριες του Συλλόγου Γονέων που συνόδευαν τους μαθητές.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Τσακάλωφ, όπου με συνοδεία μουσικής, αυτή τη φορά, τραγούδησαν τα κάλαντα δημιουργώντας μια ευχάριστη μουσική ατμόσφαιρα. Οι θαμώνες αλλά και οι περαστικοί απόλαυσαν ξεχωριστές στιγμές και μοίρασαν συγχαρητήρια στους μαθητές για την πρωτοβουλία τους αυτή.


Ήταν πράγματι μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που σχολιάστηκε πολύ θετικά και πέτυχε το στόχο της. Πολλοί δε, εξέφρασαν την άποψη να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Εσείς, τι άποψη έχετε;


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η ζωγραφιά της εβδομάδας


Η ζωγραφιά αυτή δημιουργήθηκε από μαθητές της ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας
Κάθε εβδομάδα η ζωγραφιά αυτή θα αλλάζει

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 8 Ιανουαρίου 2010 το σχολείο μας ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

2010

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών σας εύχεται Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Άντε και του χρόνου με ένα καινούργιο σχολείο



2010